Forsinkede kurser. Sist oppdatert: tirsdag 26. mars  

07/01-2019 09:00:12: (TEL) Telenor blir første teleselskap med Google-løsning i Android for å forenkle kjøp av mobildata

Telenor blir første teleselskap med Google-løsning i Android for å forenkle kjøp av mobildata

(Fornebu, 7. januar 2019) Telenor Group samarbeider tett med Google om å gjøre det enklere for Telenors abonnenter å håndtere sitt dataforbruk og sine dataplaner. Gjennom en ny funksjonalitet i Android kan Telenor-abonnenter holde oversikt over egen mobildatabruk og motta varsler når brukeropplevelsen deres blir påvirket av mangel på mobildata.

Vi bruker stadig mer tid på Internett gjennom mobile enheter. Når kundene går tom for mobildata blir forbindelsen kuttet eller farten satt ned. Resultatet er en dårlig brukeropplevelse. Med administrasjon av mobildata direkte i Android kan kundene håndtere eget dataforbruk og motta relevante varsler, for eksempel om at de trenger å fylle på med mer mobildata. I tillegg kan kundene se og kjøpe tjenester som er tilpasset deres eget mobilforbruk. Alt skjer direkte i Android, uten at man må installere en app.

Først ut i verden

Telenor Group-selskapene dtac i Thailand og Digi i Malaysia er de første teleselskapene i verden som tar i bruk denne funksjonaliteten i Android.

- Dette vil gi de av kundene våre som har Android-enheter en bedre oversikt over sin mobildatabruk, flere personaliserte tilbud og muligheten til å motta varsler som enkelt lar dem kjøpe mer mobildata når det trengs. Den nye tjenesten vil bidra til å redusere bekymringene for å gå tom for data, og vil i tillegg gi økt innsikt for våre kunder. Det er veldig spennende at Digi og dtac er de første som tar i bruk denne funksjonaliteten i sine markeder, sier Svein Henning Kirkeng, markedsdirektør i Telenor Group.

Lanseres først i Thailand og Malaysia

Funksjonaliteten er i en pilot-fase og vil bli gradvis innført blant dtac- og Digi-abonnenter i Thailand og Malaysia som har Android OS 4.0 eller nyere Android-enheter. Fremover vil funksjonaliteten også bli tatt i bruk av Telenor Groups mobiloperatører i andre land.

- Mobiloperatørers nett og tjenester spiller en avgjørende rolle i å levere gode mobilopplevelser. Vi gleder oss til innføringen av den nye mobildatafunksjonaliteten, og ser frem til at Telenors kunder enkelt kan administrere mobildata i Android, sier Matt Klainer, Vice President for Consumer Communications Products i Google.

I 2016 samarbeidet Telenor og Google om et API for mobildata. Dette samarbeidet resulterte i at Telenor-kunder i Thailand og Malaysia som brukte YouTube-appen, fikk varsler når de var på grensen til å bruke opp mobildatakvoten sin. Deretter kunne de enkelt kjøpe mer mobildata direkte fra brukergrensesnittet i YouTube-appen. Den nye funksjonaliteten er en utvidelse av dette arbeidet og gjør at kundene nå kan administrere abonnementet sitt direkte fra innstillingene i Android, i stedet for å bruke en egen app.Pressekontakt:

Hanne Knudsen

Kommunikasjonssjef, Telenor Group

M: 90804015 hanne.knudsen@telenor.com 
This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West Corporation clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Telenor via Globenewswire
Nyheten er levert av GlobeNewswire.